10 okt 2018

Information!

Här har vi samlat all information för kort, kortbeställning, hur kortinnehavare skapar konto, hur kortinnehavare godkänner villkor och godkänner sitt fotografi för ID06-kort samt signerar med BankID.

Skapa konto
För att kunna beställa ett ID06-kort måste företaget först ansluta sig till ID06-systemet. Anslutningen sker via någon av  ID06-ackrediterade kortpartnerIdag kan svenska företag med BankID ansluta sig. Under hösten öppnar vi upp för utländska företag och personer utan BankID att ansluta sig till ID06-systemet. Alla företag måste registrera sig igen även om man har varit kund hos ID06 tidigare.
Gör detta så snart du har möjlighet, så är du redo för kortbeställning av nya ID06-kort som kan börja beställas från den 20 oktober 2018!

Kortbeställning av nya ID06-kort från den 20 oktober!
Kortbeställningar går till på samma sätt som tidigare men med vissa tillägg som till exempel att beställaren (företaget) lägger till kortinnehavarens e-postadress och mobiltelefonnummer.

  1. Gå in på beställningsportalen hos det kortföretag du har valt och följ instruktionerna för att beställa kort.
  2. När företaget har beställt ett kort så får medarbetaren ett e-postmeddelande. I e-postmeddelandet finns det en länk som medarbetaren skall använda för att skapa sig ett ID06-konto. Medarbetaren klickar på länken och bekräftar kontot med sitt BankID.
  3. Medarbetaren är nu inloggad och ser ID06-kortet och godkänner därefter de allmänna villkoren och uppgifterna på ID06-kortet och signerar med sitt BankID.
  4. Nu trycks kortet och skickas dit företaget har bestämt. När medarbetaren fått sitt kort skall det aktiveras via medarbetarens ID06-konto och där hämtas även PIN-koden för kortet. Nu är kortet aktiverat och kan börja användas!