17 mar 2018

Nu händer det!

I veckan var det premiär för ID06-kort enligt den nya standarden som lanseras i år. Jag fick se det första laserprintade ID06-kortet komma ut ur maskinen. Allt gick enligt plan och det är inte utan lite stolthet som vi nu kan visa att allt fungerar säger Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef ID06-kort.

Det nya kortet har flera säkerhetsdetaljer, såsom det faktum att det mesta på kortet printas med laser, vilket innebär att informationen på kortet är betydligt svårare att manipulera.
Inne i kortet finns det också en helt ny teknik som bygger på PIV-standard och det motsvarar samma höga säkerhet som finns i många bankkort. Tekniken i kortet bygger på både publika och privata nycklar till skillnad från dagens kort. Det gör kortet och hela systemet mer säkert vilket i sin tur borgar för trygga arbetsplatser med rätt individ på rätt plats.
Utöver detta finns fortfarande stöd för nuvarande teknik i kortet som vi samtidigt säkrat upp, det innebär att befintlig utrustning som läser MIFARE Classic fortsatt kommer att fungera.

Från och med 20 August 2018 kommer alla att kunna ansluta sig och beställa nya ID06-kort. Håll utkik på www.id06.se för mer information om när du kan börja ansluta ditt företag.