Ny hantering av ID06-kort från 12 augusti

Från 12 augusti kommer ID06 att gå över till en enda tillverkare av ID06-kort. Förändringen för dig som kund syftar till att ytterligare höja säkerhetsnivån i kontrollarbetet, förenkla och göra processen smidigare för dig som behöver ett nytt ID06-kort eller administrerar ett företags/organisations ID06-kort.

 

Förenklad beställnings- och supportprocess

I dagsläget har ID06 flera kortleverantörer att välja mellan vid köp av ID06-kort, var och en med egna orderprocesser och support.

Med den nya hanteringen kommer ID06 ha hand om hela processen.
Det innebär att ditt företag får färre fakturor att hålla reda på eftersom endast ID06 ställer ut fakturan för nya kort.

Före 12 augusti 2024 betalar du från ca 200 kronor till ca 325 kronor eller mer för ett ID06-kort och årsavgift om 80 kronor till ID06. Som ny kund till kortbolaget har du dessutom betalat ca 500 kronor för att få handla ett ID06-kort.

Startavgiften för ett ID06-kort kommer att vara 280 kronor från och med 12 augusti 2024. För ID06-kort med en giltighetstid längre än ett år debiteras sen en årlig avgift på 80 kronor från och med det andra året.

Från 12 augusti kommer ID06 support att kunna hjälpa dig med alla frågor gällande både nya och gamla ID06-kort, oavsett vilket företag som utfärdat ditt nuvarande ID06-kort.

Den nya hanteringen gör det smidigare för dig som beställer och hanterar ID06-kort på företaget. Med endast en faktura och en supportkanal blir det betydligt mindre administration och en smidigare kundupplevelse.

Vi förbättrar ständigt våra tjänster för att göra det enkelt för våra kunder att hantera sina ID06-kort. Genom denna förändring tar vi ett stort steg i den riktningen.

 

Frågor och svar

Var beställer jag mitt ID06-kort?
Du beställer ID06-kort via ID06.se.

Kommer våra kort fortsätta fungera?
Alla ID06-kort som är aktiva idag kommer fortsatt att vara det. Inga fungerande ID06-kort ska bytas ut.

Behöver vi som företag göra något för att förbereda oss inför detta?
Nej, det enda ni som företag behöver tänka på är att från 12 augusti 2024 vid beställning av ID06-kort så ska ni göra det via ID06.se.

Blir det någon prisförändring?
ID06-kort kommer kosta 280 kr, då ingår tillverkningskostnad och årsavgiften för första året. Frakt tillkommer.

Det innebär samtidigt att extra avgifter som utgår idag försvinner.

Vem ska jag vända mig till om jag har frågor angående kortbeställningar?
Om du har andra frågor relaterat till den nya hanteringen av ID06-kort, så kan du mejla din fråga till oss. Övriga frågor om ID06-kort hittar du som vanligt i vår FAQ.

Varifrån kommer fakturorna framöver?
Fakturorna skickas från ID06 AB i stället för den ID06 Kortpartner som du tidigare använt.