Anbudsmässan
10 okt 2023

Stort intresse för ID06 Bolagsdeklaration på Anbudsmässan

Under två dagar deltog ID06 med en monter på mässan Mötesplats Offentliga Affärer i Stockholm. Mässan anordnas för människor som arbetar med upphandling och inköp i offentliga organisationer.

Ett stort antal beställare, upphandlingskonsulter och entreprenörer visade intresse för ID06 och dess produkter. Framförallt var intresset stort för tjänsten ID06 Bolagsdeklaration.

– Vi märker att det finns ett upparbetat behov bland organisationer och företag att få kontroll på sina underleverantörskedjor. Alltifrån stora myndigheter, kommuner, kommunala bolag till enskilda förvaltningar välkomnade vårt verktyg ID06 Bolagsdeklaration. I den här tjänsten får beställare en unik möjlighet att dela avtalsinsikten med sina entreprenörer, säger Eva Mattsson, sakkunnig för ID06 Bolagsdeklaration, som var på plats under mässan.

ID06 Bolagsdeklaration ger beställare och entreprenörer en överblick över alla företag i en leverantörskedja samtidigt som det ger tillgång till information om företagens ekonomiska ställning och juridiska status. Målsättningen med verktyget är att beställarna och entreprenörerna ska få nödvändig information systematiskt och för bygg- och fastighetsbranschen kan man faktiskt sitta vid sitt skrivbord och se vilka företag som inte varit föranmälda som har haft anställda inne på en arbetsplats.

Just vikten av leverantörskontroll diskuterades flitigt under mässan. I ett välbesökt panelsamtal på scen diskuterade ID06:s Eva Mattsson och Björn Möller, inköpschef Framtiden Byggutveckling, hur leverantörskontrollen över hela leverantörskedjan kan stärkas med hjälp av ID06 Bolagsdeklaration.

Från rollen som inköpare och beställare belyste Björn Möller utmaningarna många står inför i ett projekt, men där ID06 kan tillhandahålla flera lösningar. Åhörarna fick även lyssna till Eva Mattsson som berättade hur ID06 Bolagsdeklaration fungerar och vilka värden som kan skapas när beställare och entreprenörer använder tjänsten.

– Intresset för ID06 var riktigt stort under mässan och många vi träffade var nyfikna på våra produkter. Jag tror också att många fick nya insikter och hopp om att det verkligen går att få till en sundare konkurrens och avtalsefterlevnad med våra digitala verktyg. Flera ville självklart också veta mer om ID06 Kompetensdatas och våra ID06-kort, säger Eva Mattsson.

Vill du veta mer om ID06 Bolagsdeklaration? I oktober anordnar vi två webinar om tjänsten. Mer information och anmälan hittar du här:

Anmäl dig till webinar

Information om ID06 Bolagsdeklaration